Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske snowboardere mister EM

Snowboarderne i den norske halfpipe-troppen depper: Mens Europas beste kjørere kjemper om EM-medaljer i Østerrike, må nordmennene dra til et langt mindre attraktivt renn i Italia. Grunn: Ellers får de ikke være med i OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag starter et av de store høydepunktene for snowboardere i Europa: EM - Lords of the Boards - i Østerrike. Her forventer man at over 250 av kontinentets beste snowboard-kjørere vil møte opp. Det ville også de ti norske landslags-kjørerne ha gjort, men de må delta i OL-kvalifisering som Det internasjonale skiforbundet (FIS) arrangerer i italienske Innichen.

Siste sjanse

- Dette er utrolig synd. Et EM teller mye mer for oss enn en OL-kvalik, sukker 23 år gamle Marius Sommer. Sammen med Roger Hjelmstadstuen, Kim Kristiansen, Rune Lundsør, Christian Thoresen, Arild Brun Kjeldsås og Klas Vangen skal han kjempe om de tre ledige OL-plassene på herresiden. Også Anne Molin Kongsgård, Christil Thoresen og Siw Alida Renander er i Italia for å forsøke å kvalifisere seg til OL.

- FIS overkjører ISF. De spekulerer i at folk vil til OL. De bryr seg ikke om at det er EM. I steden arrangerer de den siste konkurransen før OL akkurat samme helg, sier landslagstrener Dag Ove Karsten. Han mener at alle de norske kjørene ville ha deltatt i helgens ISF-EM, hadde de kunnet.

- Men dessverre er det ikke mye vi kan gjøre. Alt blir styrt over hodet på oss. Neste år er det imidlertid ingen av de norske kjørerne som vil kjøre et FIS-renn, sier Karsten og viser til at snowboardernes kritikk av IOK går på at FIS - og ikke ISF - fikk OL-kvalifiseringene.

Franck deltar

Daniel Franck og Stine Brun Kjeldaas deltar er allerede tatt ut til OL. De deltar dermed i EM. Det ryktes også at Terje Håkonsen kommer til å dukke opp i EM-byen Fieberbrunn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!