Norske soldater avverget terror

17 personer ble pågrepet av norske styrker i Kabul. De norske styrkene klarte trolig å avverge en terroraksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norske soldater gikk i går ettermiddag og i natt til aksjon mot 17 mistenkte terrorister i Kabul i Afghanistan.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en ISAF-aksjon der norske styrker deltok. Norge var en av hovedaktørene i oppdraget. Jeg har ikke fått oppgitt i detalj hva oppdraget gikk ut på, men kan bekrefte at det deltok nordmenn, sier presse- og informasjonsoffiser, oberstløytnant Tore Idsøe til Dagbladet.no.

Tre detonatorer

Klokka 13.45 lokal tid i går gikk norske soldater fra den internasjonale sikkerhetsstyrken i Afghanistan (ISAF) og det nasjonale sikkerhetsdirektoratet (NDS) til aksjon mot tre menn som oppholdt seg ved Olympiastadion i Kabul.

En time seinere ble en fjerde person pågrepet i det samme området. Han hadde tre detonatorer og en strømkilde på kroppen, da han ble tatt.

Eksplosivene ble uskadeliggjort klokka 18.30.

- Effektiv operasjon

Samme kveld gikk norske soldater til aksjon mot et hus i utkanten av Kabul. Styrkene fra ISAF og NDS tok seg inn i huset klokka 23.15 i går kveld. Der arresterte de 13 menn, som ble fraktet til et militært fengsel. Mennene blir nå avhørt av NDS.

Huset tilhører en av de pågrepne mennene. Han er mistenkt for å være øverste leder for en terrorcelle bestående av ti personer.

Ifølge ISAF skjedde aksjonen etter en overvåkingsoperasjon, der de klarte å identifisere, spore og pågripe angivelige gjerningsmenn før de klarte å gjennomføre en terroraksjon.

Verken soldatene eller de pågrepne ble skadd under aksjonene.

- Dette var en effektiv operasjon som lyktes med å fjerne personer som utgjorde en umiddelbar trussel mot sikkerheten, melder ISAF.

SPERRET: Norske soldater fra ISAF sperret av en gate etter at de fant eksplosivene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer