Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske soldater beskutt

En norsk sambandsinstallasjon nord for Skopje i Makedonia ble klokken 04.15 i dag utsatt for beskytning fra granatkastere over grensen fra Kosovo, opplyser Forsvarets Overkommando.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var totalt 10-15 nedslag i nærheten av installasjonen. Det nærmeste var cirka 150 meter unna. Et norsk forsterket vaktlag ankom fra Skopje cirka klokken 0700 i dag.

Norske myndigheter kontaktet NATOs militære hovedkvarter i Belgia, som igjen ga ordre til det lokale NATO-hovedkvarteret i området om økt patruljering, prioritert luftstøtte, samt angrepshelikoptre i beredskap rundt installasjonen.

Installasjonen er nå bemannet med et minimum av personell. De andre har dratt til Skopje i påvente av nærmere ordre. Det gjenværende personellet melder at det er stille i området, samt at NATO-styrker har intensivert sitt nærvær. Det opplyser Knut Roar Bakken, pressetalsmann i FO, til NTB.

(NTB)