- Norske soldater deltok i frigjøringen av Christina

Norske sikkerhetsstyrker deltok i aksjonen for å frigi gravide Christina Barbara Meier (31) i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Norske sikkerhetsstyrker deltok i aksjonen for å frigi gravide Christina Barbara Meier (31) i Afghanistan.

- Vi takker afghanske myndigheter og de norske sikkerhetsstyrkene i Kabul, som vi samarbeidet tett med og som hjalp oss med å få en lykkelig slutt på denne kidnappingen, sa den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier i Berlin i dag.

Han roste norske sikkerhetsstyrker for innsatsen i aksjonen for å sette fri hjelpearbeideren Meier, skriver Der Spiegel. Mer enn 300 afghanske politimenn skal ha deltatt i redningsaksjonen rett etter midnatt i natt lokal tid.

- Timingen var som vi har sett helt rett, sa Steinmeier.

Ingen detaljer

- Vi ønsker ikke å kommentere nærmere hvordan vi har støttet tyske myndigheter i denne saken, sier generalmajor Roar Sundseth i Fellesoperativt hovedkvarter til Dagbladet.no.

Han vil ikke kommentere hvordan de norske spesialstyrkene har bidratt i aksjonen.

- Når det gjelder detaljer i denne konkrete operasjonen, ønsker vi ikke å kommentere det nærmere. Men Norge har en rekke militære kapasiteter i Kabul, deriblant leder vi flyplassen, vi har et logistikkstøtteapparat, samt spesialstyrker. Alle disse bidrar til å bedre sikkerheten i Kabul-området, sier generalmajoren.

Kidnappet under lunsj

Hjelpearbeideren Christina Barbara Meier, ble kidnappet da hun spiste lunsj med ektemannen i en restaurant i Kabul lørdag. Hun ble frigitt av sikkerhetsstyrker natt til i dag.

30-åringen, som skal være fem måneder på vei, er i god form etter dramaet.

Hun er nå i sikkerhet på den tyske ambassaden i Kabul.

Ifølge det afghanske innenriksministeriets talsmann Zemary Bashari ble fire kidnappere arrestert under redningsaksjonen. De fire blir i dag avhørt av afghansk politi. Mennene skal tilhøre en kriminell gjeng.

Afghanske myndigheter opplyser også at en mann er pågrepet mistenkt for å ha stått bak drapet på to tyske journalister i Nord-Afghanistan i fjor.