Norske soldater fant bombeverksted i Afghanistan

Ble brukt til å lage veibomber.

NORSKE SOLDATER: Den afghanske hæren tok sammen med den norske stabiliseringsstyrken tirsdag kontroll over en teltleir i Shirin Tagab-distriktet nord for den norske leiren i Meymaneh. Leiren ble  benyttet som et verksted  til å lage større mengder veibomber. Foto: Forsvaret / SCANPIX
HANDOUT
NORSKE SOLDATER: Den afghanske hæren tok sammen med den norske stabiliseringsstyrken tirsdag kontroll over en teltleir i Shirin Tagab-distriktet nord for den norske leiren i Meymaneh. Leiren ble benyttet som et verksted til å lage større mengder veibomber. Foto: Forsvaret / SCANPIX HANDOUTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske soldatene i Afghanistan har avdekket et bombeverksted som ble brukt til å lage veibomber.

Eksplosivene ble funnet i Shirin Tagab-distriktet tirsdag da de norske soldatene var på oppdrag sammen med afghanske kolleger, ifølge Forsvaret.

- Dette er et viktig funn og har betydning for sikkerheten til våre og allierte styrker i området, sier kontreadmiral Trond Grytting, nestkommanderende ved Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø.

Soldatene beslagla bomber, sprengstoff, magneter og en større mengde fenghetter. Ifølge Forsvaret er fenghetter vanskelig å anskaffe i Afghanistan, og beslaget vil derfor bidra til å bremse ny produksjon av bomber.

Personene som oppholdt seg ved bombefabrikken, rømte da soldatene nærmet seg. Ingen er pågrepet, men de afghanske styrkene har sikret seg bevis fra stedet, og politiet har startet etterforskning.

(NTB)