Norske soldater: Godt å komme hjem

Frustrerte over den norske debatten, men svært fornøyde med egen innsats landet de siste norske Irak-soldatene på Gardermoen mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det har vært litt frustrasjon blant soldatene over den norske debatten. Stortinget har fattet et vedtak om å sende soldater til Irak, og da forventer vi å bli backet opp hjemmefra, sier oberst Tor Helge Moen til NTB.

Han synes imidlertid at kontingenten har gjort en «fantastisk innsats» og sier at styrken har fått positive tilbakemeldinger fra både okkupasjonsstyrkene og lokalbefolkningen.

- Og vi hadde mer enn gjerne tatt imot politikere som ville komme, sier Moen.

Slitne

Slitne og solbrune landet de siste 130 norske soldatene i Irak på Gardermoen militære flyplass mandag kveld.

- Det er ålreit å komme hjem, men når vi har hatt det så bra der vi kom fra, er det ikke så deilig å komme hjem. Nå skal jeg hjem til flytting og oppussing, forteller korporal Glenn Andersen til NTB.

Han har vært seks måneder i Irak, de siste to månedene i 50 varmegrader og med svært lite skygge. Soldatene har i gjennomsnitt drukket opptil 15 liter vann hvert døgn.

- De som sendte oss ned, hadde nok hatt godt av å komme ned en tur selv også, for å se hvordan det er, supplerer Vegard Bondehagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer