Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske soldater har kjørt på veibombe utenfor Meymaneh

Kjøretøyet fikk skader, men ingen soldater ble skadd, melder Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et kjøretøy med norske soldater har kjørt på en veibombe nord-vest for Meymaneh by i Faryab-provinsen i Afghanistan i dag. Ingen personer ble skadd, men kjøretøyet soldatene satt i - et pansret hjulkjøretøy - fikk skader, opplyser pressetalskvinne Heidi Langvik-Hansen i Forsvaret.

De norske soldatene som satt i kjøretøyet tilhører PRT-troppen (Provincial Reconstruction Team) i Meymaneh. Hendelsen skjedde klokken 16:45 lokal tid, hvilket tilsvarer kl 14:15 norsk tid.

Veibomben var en såkalt IED-bombe (improvised explosive device). Det var en IED-bombe som drepte to NATO-soldater i Afghanistan i slutten av oktober i år.

Forsvaret fikk melding om hendelsen klokken 15:00 i ettermiddag. De ønsker foreløpig ikke å gå ut med hvor mange norsk soldater som satt i bilen da den ble truffet av bomben.

Langvik-Hansen opplyser at veibomber kan skade pansrede hjulkjøretøy, men at det kommer an på hvor stor bomben er, hvor den treffer kjøretøyet og om bomben var gravd ned.

- Vi vet foreløpig ikke så mye om omstendighetene rundt at bomben gikk av, derfor er det vanskelig å si om de norske soldatene hadde flaks ettersom ingen ble skadd, sier hun.

Forsvaret ønsker ikke å si noe mer om hva slags type oppdrag soldatene var ute på, eller om bilen kjørte alene eller i følge.

Nordmennene satt ikke i en Dingo, som Forsvarets nye kjøretøy heter. Dingoen er ikke tatt i bruk ennå, opplyser Langvik-Hansen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling