Norske soldater i fransk skuddrama

Fransk fremmedlegionær i Tsjad har drept tre medsoldater. Åtte nordmenn i dekning.

I DEKNING: Åtte norske soldater er i leiren for å bygge den nye delen, som skal huse 150 norske soldater som overtar driften av feltsykehuset i området. Foto: Forsvaret
I DEKNING: Åtte norske soldater er i leiren for å bygge den nye delen, som skal huse 150 norske soldater som overtar driften av feltsykehuset i området. Foto: Forsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En soldat i den franske fremmedlegionen i Tsjad har drept to andre legionærer og en togolesisk soldat i FN-leiren til MINURCAT II-operasjonen i Abéché i Tsjad.


Åtte norske soldater, som er forpartiet til den omlag 150 mann store norske FN-kontigenten som skal utgjøre norges bidrag i MINURCAT II, var i den samme leiren da skytingen startet.

- Alle de norske har gått i dekning, og blir der til vi er sikre på at den franske legionæren er tatt. De er alle samlet på sikkert område, sier presseoffiser for den norske styrken, Lars Magne Hovtun, til Dagbladet.

De åtte norske soldatene er i gang med å bygge ut det som skal bli den norske delen av FN-leiren. Denne skal være på en annen kant enn den franske. Hovtun er for tiden i Norge, og har derfor ikke oversikt over hvor alle nordmennene var da den franske soldaten gikk amok.

- Men vi har vært i dialog med dem, og vet at alle er i god behold, og i sikkerhet, sier han.

Jakten på den franske soldaten pågår fremdeles.

LEIR: Dette skal være leiren der den franske soldaten gikk amok.
LEIR: Dette skal være leiren der den franske soldaten gikk amok. Vis mer

- Det ser ut til at denne galningen åpnet ild med sitt tjenestevåpen, sier kaptein Christophe Prazuck til nyhetsbyrået AFP.

Gjerningsmannen rømte fra stedet etter skyteepisoden.

Legionærene deltar i den europeiske fredsbevarende styrken i Tsjad, mens den togolesiske soldaten var en del av FN-styrken som skal ta over etter europeerne.

 

I SIKKERHET: De åtte nordmennene har gått i dekning, og skal være sikre, melder Forsvaret. Foto: Forsvaret
I SIKKERHET: De åtte nordmennene har gått i dekning, og skal være sikre, melder Forsvaret. Foto: Forsvaret Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer