Skuddveksling: Norske soldater var i kamp mot opprørsstyrker i Afghanistan lørdag.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
Skuddveksling: Norske soldater var i kamp mot opprørsstyrker i Afghanistan lørdag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer

Norske soldater i kamp med Taliban

Fire Taliban-soldater skal ha blitt drept i kamper med norske soldater i Afghanistan lørdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Ingen norske soldater ble drept eller såret i skuddvekslingen.

—Det var norske styrker som deltok på en operasjon sammen med afghanske sikkerhetsstyrker. De kom i en skuddveksling med opprørsstyrker, sier Kommunikasjonsrådgiver ved Forsvarets operative hovedkvarter Kjetil Eide til Dagbladet.

Hellige krigere
Soldatene ble angrepet av opprørere lørdag ettermiddag i Balchirargh-distriktet i Faryab-provinsen. Forsvaret antar at opprørssoldater døde i kampene.

Eide sier at ikke har fått bekreftet at opprørerne tilhører Taliban, men Aftenposten.no skriver at Taliban har sendt ut en pressemelding der de tar på seg ansvaret for angrepet. Taliban skriver i pressemeldingen at fire hellige krigere ble drept og fire skadet da det ble satt inn luftstøtte.

Kraftige sammenstøt Talsmann for Taliban Qari Yusuf Ahmadi beskriver sammenstøtene som kraftige, ifølge Aftenposten.no.

Forsvaret vil foreløpig ikke ut med detaljer om operasjonen.

—Det er for tidlig å gå ut med opplysninger om hva slags operasjon det er snakk fordi den er fortsatt pågående, sier Eide. Norske soldater er flere ganger tidligere blitt angrepet i samme området.