Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske soldater i kamp nord i Afghanistan

Norske soldater ble beskutt. En antatt opprører skal ha blitt drept.

TILKALTE FLYSTØTTE: Norske soldater tilkalte flystøtte da de ble beskutt nordvest i Afghanistan i går. Bildet viser norske soldater som trener på nærstrid i bebygd område i Afghanistan. Foto: Lars Magne Hovtun / FORSVARET / SCANPIX
TILKALTE FLYSTØTTE: Norske soldater tilkalte flystøtte da de ble beskutt nordvest i Afghanistan i går. Bildet viser norske soldater som trener på nærstrid i bebygd område i Afghanistan. Foto: Lars Magne Hovtun / FORSVARET / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Norske soldater ble beskutt under en operasjon i Ghowrmach-distriktet, nordvest i Afghanistan, melder mil.no i dag.

- Det var noen kraftige trefninger i gårsdagens operasjon, men ingen norske ble skadd, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Eide i Forsvarets operative hovedkvarter (FOHK) til Dagbladet
, og fortsetter:

- Dagens operasjon er en del av en serie operasjoner i dette området. Målet for operasjonen er å redusere opprørernes evne til å påvirke sikkerhetssituasjonen i etterkant av valget i Afghanistan.

Skjør sikkerhets-situasjon
Sikkerhetssituasjonen i den nordvestlige delen av Afghanistan er ifølge Eide «skjør».

- Vi har generelt store utfordringer i dette området, og må jobbe langsiktig for å få bedret sikkerhetssituasjonen, sier Eide.

Angrepet skjedde under en patrulje ved 14-tiden lokal tid i går, melder mil.no. Et ukjent antall opprørere rettet skudd med håndvåpen og panservernraketter mot de norske soldatene, som besvarte ilden og inntok nye stillinger.

Stridskontakten beskrives som kraftig, og siden patruljene blant annet bestod av personell som kan lede ild fra luften, ble det anmodet om flystøtte. Ingen bomber ble sluppet, men flyenes maskinkanoner slo tilbake opprørene, noe som resulterte i at minst én av dem ble drept. Kort tid etter trakk opprørerne seg tilbake, skriver mil.no videre.

Nye skuddvekslinger
Etter trefningene, trakk de norske enhetene ut av området. Underveis ble de nok en gang tatt under ild. Stridskontakten ble imidlertid raskt avsluttet uten at det har blitt rapportert om sårede eller drepte. Det er heller ikke rapportert om skader på sivile personer eller infrastruktur etter trefningene.

- Jeg vil ikke kalle dagens operasjon for stor, men som en del av en serie operasjoner for å bedre sikkerhetssituasjonen i området. Her jobber vi noen ganger alene, andre ganger sammen med afghanske sikkerhetsstyrker - eller med andre ISAF-kolleger, sier Eide.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling