Norske soldater i skuddveksling

Skjøt på hverandre i en halvtime under operasjon i Afghanistan.

PÅ PATRULJE: Bildet er fra en patrulje sammen med afghanske styrker i Ghowrmach tidligere i år. Det var under en slik patrulje i går at det brøt ut skuddveksling mellom patruljen og ukjente opprørere. Foto: Forsvaret
PÅ PATRULJE: Bildet er fra en patrulje sammen med afghanske styrker i Ghowrmach tidligere i år. Det var under en slik patrulje i går at det brøt ut skuddveksling mellom patruljen og ukjente opprørere. Foto: Forsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbldet.no): Norske soldater var lørdag i skuddveksling i Nord-Afghanistan, melder Forsvaret i ettermiddag.

Ingen nordmenn ble skadet i skuddvekslingen, som skal ha pågått i omlag en halv time.

Langt hold— Under et oppdrag i Ghowrmach-distriktet ble norske og allierte styrker beskutt av et ukjent antall opprørere. Angrepet startet lørdag rundt klokken 12.00 norsk tid, og våre folk besvarte umiddelbart ilden, sier generalmajor Finn Kristian Hannestad, operasjonssjef ved Fellesoperativt hovedkvarter, i en pressemelding.

Skuddvekslingen foregikk utelukkende på langt hold, og fortsatte i en halv time. Styrken brøt kontakten med opprørerne etter rundt fire timer, opplyser Forsvaret.

Overlegne våpen— På grunn av den store avstanden er det vanskelig å si om fienden ble rammet av våre skudd, sier Hannestad.

— ISAF-styrkene har overlegne våpen i forhold til opprørerne. Det vet nok også våre motstandere. Derfor velger de ofte å åpne ild mot oss på svært langt hold, og på en avstand som deres egne våpen egentlig ikke er beregnet på.Sammen med afghanereDe norske soldatene deltar på oppdrag i området sammen med afghanske og allierte styrker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer