Norske soldater i skuddveksling

Kamper nord i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norske styrker var i dag innblandet i kamper med opprørere nord i Afghanistan. Ingen nordmenn skal være skadd.

- Det dreier seg om en liten kontakt. Ingen nordmenn ble skadd, sier presseoffiser i Fellesoperativt hovedkvarter til Dagbladet.no.

Det var soldater stasjonert i Meymaneh som i dag var involvert i skuddveksling. De var ifølge en pressemelding fra Fellesoperativt hovedkvarter på et patruljeoppdrag sammen med afghanske sikkerhetsstyrker da de ble møtt med skuddsalver fra en gruppe opprørere.

De norske og afghanske styrkene returnerte ilden og det kom til skuddveksling. Hendelsen skjedde innenfor området som den norske styrken i Meymaneh til vanlig opererer i.

En afghansk soldat ble ifølge pressemeldingen lettere såret i skuddvekslingen. Han ble evakuert med norsk helikopter og har fått behandling på den norske sykestua i Meymaneh.

Per i dag befinner det seg over 500 norske soldater i Afghanistan. De fleste er stasjonerte i nord, i Meymaneh og Mazar-e Sharif. 

Under seminarrekken «Norge i krig» på SKUP i april i år bekreftet sjefen for Forsvarets fellesoperative hovedkvarter, Jan Reksten, at den norske spesialstyrken i Afghanistan har drept én sentral Taliban-leder på oppdrag, og sørget for at ytterligere 5-6 ble arrestert.

- Vi har ikke «tatt ut» mer enn hundre fiendtlige soldater, sa Jan Reksten da.

I KAMPER: Norske soldater var i dag involvert i kamper nord i Afghanistan. Her evakueres en afghansk soldat som ble såret i skuddvekslingen. Foto: Forsvaret
I KAMPER: Norske soldater var i dag involvert i kamper nord i Afghanistan. Her evakueres en afghansk soldat som ble såret i skuddvekslingen. Foto: Forsvaret Vis mer
Norske soldater i skuddveksling