Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norske soldater involvert i dødelig pirataksjon

Utenfor kysten av Somalia.

 I ADENBUKTA:  To såkalte RIB-båter (i forgrunnen) hører med til utstyret på KNM Fridtjof Nansen (bakgrunnen), som er med i den internasjonale styrken mot pirater utenfor Somalia. Foto: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX.
I ADENBUKTA: To såkalte RIB-båter (i forgrunnen) hører med til utstyret på KNM Fridtjof Nansen (bakgrunnen), som er med i den internasjonale styrken mot pirater utenfor Somalia. Foto: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Lokale myndigheter hevder to personer er drept i en skyteepisode hvor norske soldater kan ha vært involvert utenfor kysten av Somalia.

Tjenestemenn i den somaliske utbryterregionen Puntland sier en fisker fra Jemen og en somalier ble drept da franske styrker åpnet ild.

Men ledelsen for EUs antipiratstyrke EU NAVFOR uttaler seg som om det var norske soldater som løsnet skudd mot antatte pirater.

John Harbour fra EU NAVFOR sier nordmennene ikke har informasjon som tyder på at noen ble drept eller skadd, men han utelukker ikke at noen kan ha blitt truffet.


Undersøkte tre båter

Harbour forteller at de norske soldatene hadde undersøkt tre båter 12 nautiske mil øst for Caluula natt til søndag da de ble beskutt fra en fjerde båt.

Soldatene skal ha skutt tilbake før de trakk seg unna situasjonen.

Forsvaret har tidligere opplyst at norske soldater var involvert i en skuddveksling utenfor kysten av Somalia lørdag kveld. Ifølge opplysningene fra Forsvaret er det ingenting som tyder på at noen ble skadd. (NTB AFP).


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media