Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske soldater oftere i kamper i Afghanistan

Det siste året har norske soldater vært i flere skuddvekslinger i Afghanistan enn tidligere.

OFTERE I KAMP:Det siste året har norske soldater vært i flere skuddvekslinger i Afghanistan enn tidligere, ifølge den norske styrken i landet.

Norske soldater i Afghanistan blir angrepet ukentlig av opprørssoldater. Foto: SCANPIX
OFTERE I KAMP:Det siste året har norske soldater vært i flere skuddvekslinger i Afghanistan enn tidligere, ifølge den norske styrken i landet. Norske soldater i Afghanistan blir angrepet ukentlig av opprørssoldater. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det siste året har norske soldater vært i flere skuddvekslinger i Afghanistan enn tidligere, ifølge den norske styrken i landet.

Norske soldater i Afghanistan blir angrepet ukentlig av opprørssoldater, melder NRK.

- Det har vært et økende antall stridskontakter i Afghanistan, spesielt i sør, men også her i nord det siste året, forteller oberstløytnant Bjørn Ødegård i den norske administrasjonsstaben i Afghanistan.

En norsk tropp som nylig var i Ghowrmach-provinsen, sørvest for Maimana, ble beskutt flere ganger.

- Vi ble angrepet med skytevåpen, håndvåpen, AK-47 og håndavfyrte raketter som ble skutt mot oss. Vi besvarte selvfølgelig ilden, forteller en løytnant.

Men selv om alle tilfeller der norske soldater er i skuddveksling i seg selv er negativt, er hyppigheten likevel et godt tegn, mener oberstløytnant Bjørn Ødegård.

- Vi ser dette som en direkte konsekvens av en veldig positiv utvikling. Da tenker jeg på den innsatsen vi har lagt ned i å trene sammen med, og veilede den afghanske hæren i vår region, sier Ødegård. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media