Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske soldater på vent

Forsvarsdepartementet teller på knappene hvor mange norske soldater som eventuelt kan sendes til Kosovo de nærmeste dagene. Britiske myndigheter vil sende 4000 i løpet av helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Eldbjørg Løwer har bedt Forsvarets Overkommando hvor mange norske soldater som kan delta i den internasjonale fredsstyrken som skal rykke inn i Kosovo om kort tid.

- Det er ikke utenkelig at norske soldater skal delta, vi ser på ulike alternativer, sier fungerende pressetalsmann Runar Todok til Dagbladet :på nettet. Men vi kan ikke «spa opp» en veldig stor totalt ny styrke, sier Todok.

Han mener at det kan være snakk om å sende et kompani fra Telemarkbataljonen som befinner seg i Modrica. Departementet må fatte en avgjørelse i løpet av en dag eller to.

4000 britiske soldater

De første britiske soldatene reiser innen 24 timer. Tanken er at med en gang de serbiske soldatene trekkes ut, skal den internasjonale fredsstyrken rykke inn i Kosovo, for å unngå at det blir et vakuum i provinsen. De 4000 britiske soldatene skal inngå som en del av NATO-styrken som er klar til å rykke inn på kort varsel.

350 millioner

Regjeringen vil bevilge 350 millioner kroner ekstra for å hjelpe flyktningene i Kosovo-krisen. Dermed vil Norge ha bevilget 575 millioner kroner totalt i humanitær bistand hittil i år.

Mesteparten av pengene skal kanaliseres gjennom FN og de frivillige organisasjonene.