Norske soldater sikrer leir i Afghanistan

Frykter ny uro etter massakren i Kandahar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De norske styrkene i Afghanistan styrker nå sikkerheten ved sin leir i Maimana.

Ingeniørsoldatene fra Hærens hurtige reaksjonsstyrke på Rena skulle egentlig vært på vinterøvelse i Nord-Norge. I stedet ble styrken på kort varsel sendt til Afghanistan for å sikre den norske leiren i Maimana, skriver VG Nett.

Demonstranter forsøkte å storme leiren i Maimana i februar. De kom seg da gjennom det ytterste gjerdet og ble stanset bare et par meter fra de norske soldatene.

- Etter demonstrasjonene og angrepet på leiren det gjort en gjennomgang som avdekket enkelte svakheter. Blant annet kom demonstrantene seg gjennom gjerdet. Derfor blir det nå gjort noen utbedringer, sier oberstløytnant John Espen Lien, kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Norske og latviske soldater har nå forsterket gjerdet, satt opp ny piggtråd og gravd ut en ny «vollgrav», ifølge VG Nett.

Etter massakren i Kandahar, der en amerikansk soldat natt til søndag gikk fra hus til hus og drepte 16 afghanere, fryktes det ny uro i landet.

- Episoden skjedde helt sør i Afghanistan, og siden vi holder til i nord, utgjør ikke dette noen trussel mot oss foreløpig. Men vi er bevisst på at ting skjer fort her nede, sier kommandør Lars Arne Aulie, sjef for de norske styrkene i Afghanistan.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer