Norske soldater skadd i Afghanistan

Kjørte av veien og veltet under oppdrag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre soldater fra den norske Isaf-styrken i Afghanistan er skadd etter at kjøretøyet deres kjørte av veien og veltet under oppdrag i dag.

Ulykken med det væpnede feltkjøretøyet skjedde mellom Meymaneh og Mazar-e Sharif i den nordlige delen av landet klokka 11.40 norsk tid (15.10 lokal tid).

Under behandling
- De tre er ikke livstruende skadd, opplyser kommunikasjonsrådgiver Lars Magne Hovtun ved Forsvarets fellesoperative hovedkvarter (FOHK) til Dagbladet.no.

- Én har lettere skader; de to andre er noe mer alvorlig skadd, men er stabilisert. Alle tre er nå under behandling ved det norske sykehuset i Meymaneh, dit de ble evakuert etter ulykken, forteller Hovtun klokka 17.45.

- Soldatene, som er stasjonert i Mazar-e Sharif, hadde vært på den norske basen i Meymaneh og var på vei hjem igjen da ulykken skjedde, opplyser Petter Lindqvist i Forsvarsdepartementets kommunikasjonsenhet til Dagbladet.no.

De norske soldatenes oppdrag var å beskytte en forsyningskolonne på vei mellom de to nordlige byene, som begge huser Isaf-styrker av betydelig størrelse.

Ukjent årsak
Ifølge kommunikasjonsrådgiver Hovtun ved FHOK var det dårlig vær med snøbyger da de de norske soldatene kjørte av veien ved Andkhoy, ca. ti mil nord for Maymaneh.

- Været var såpass dårlig at helikopteret som skulle hente dem, ikke kunne lande, sier Hovtun til Dagbladet.no, men vil ikke spekulere på ulykkesårsaken.

- Militærpoliti fra den internasjonale styrken er nå på åstedet for å etterforske ulykken, opplyser han.

Soldatenes identitet er foreløpig ukjent, men Hovtun opplyser at de pårørende er varslet. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om de skal overføres til behandling i Norge.

PANSRET KJØRETØY: De norske soldatene bemannet et kjøretøy av denne typen, en pansret feltvogn produsert av Mercedes-Benz. Foto: FORSVARET
PANSRET KJØRETØY: De norske soldatene bemannet et kjøretøy av denne typen, en pansret feltvogn produsert av Mercedes-Benz. Foto: FORSVARET Vis mer