Norske soldater sperrer serbisk by

Soldater fra KFOR-styrken i Kosovo isolerte i dag den serbiske byen Gracanica sør i Kosovo for å forhindre ytterligere vold mellom kosovoalbanere og serbere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske og britiske soldater forsterket onsdag en gruppe svenske soldater i Gracanica i et forsøk på å forhindre fremtidige sammenstøt i området.

Tirsdag ble ytterligere åtte serbiske kosovoalbanere skadd da to granater eksploderte i sentrum av Gracanica. I løpet av de siste ti dagene har ti etniske serbere blitt drept i byen.

I Beograd krevde Jugoslavias statsminister Momir Bulatovic at KFOR umiddelbart trekkes ut av Kosovo, og at FN avslutter sitt oppdrag i området. Bulatovic vil at serbisk politi og soldater får vende tilbake til Kosovo, og beskyldte KFOR og FN for ikke å beskytte serbere i Kosovo.

Det Internasjonale Røde Kors presenterte onsdag en rapport om folk som er savnet i Kosovo i løpet av de siste to og et halvt årene. Fra januar i 1998 til mai i år har 3.368 personer blitt borte. 2.700 av disse var kosovoalbanere, og 400 serbere. 75 prosent ble borte mens NATO bombet Serbia i fjor, og 9 prosent har blitt borte mens KFOR har vært i Kosovo.

(NTB)