MÅ VENTE: 
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen varsler at det kan gå flere måneder før norske soldater er klare til innsats i kampen mot IS i Irak.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
MÅ VENTE: Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen varsler at det kan gå flere måneder før norske soldater er klare til innsats i kampen mot IS i Irak. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Norske soldater venter fortsatt på Irak-oppdrag

120 spesialsoldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen varsler at det kan gå flere måneder før norske soldater er klare til innsats i kampen mot IS i Irak.

Regjeringen varslet i september i fjor at Norge skal delta militært i den USA-ledede kampen mot Den islamske staten (IS) i Irak. En måned senere ble det besluttet at 120 spesialsoldater skal sendes til Bagdad og Arbil for å trene opp irakiske styrker. Bruun-Hanssen varsler nå at det kan ta flere måneder før avreise, skriver Klassekampen.

- I løpet av de neste månedene forventer jeg at vi vil utplassere i alle fall deler av det styrkebidraget regjeringen har sagt at vi skal stille med, sier han til avisen.

Bruun-Hanssen forklarer at juridiske spørsmål har forsinket oppdraget.

- Vi har jobbet med å få på plass juridiske avklaringer for hvilken status soldatene skal ha ute og hvordan operasjonen skulle organiseres. Dette planarbeidet er i all vesentlighet avklart nå, sier forsvarssjefen.

Det norske bidraget er for ett år, med mulighet for forlengelse.

(NTB)