Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske søstre på 16 og 19 år observert på grensen til Syria

Familien svært bekymret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

•  Kjenner du jentene eller vet noe om denne saken? Tips oss på 2400@db.no eller ring oss på 24 00 00 00.

(Dagbladet):  To norske søstre på 16- og 19 år er observert på grensen til Syria. Det skriver politiet i Asker og Bærum i en pressemelding.

De to søstrene er begge norske statsborgere med somalisk opprinnelse.

Fredag formiddag meldte familien de to søstrene savnet til politiet i Asker og Bærum.

- Familien som meldte jentene savnet, er sterkt bekymret for motivet for reisen og frykter de kan ha reist til Syria, skriver politiet.

Ifølge VG , som først skrev om saken, har søstrene dratt til Syria for å hjelpe muslimer.
Etterlyst Norske myndigheter har siden savnetmeldingen ble mottatt, arbeidet aktivt for å få lokalisert jentene, opplyser politiet. Jentene er etterlyst internasjonalt via Interpol og politiet samarbeider tett med UD.

Kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt Nina Karstensen Bjørlo bekrefter at de to jentene selv har gitt familien beskjed om at de ville ta seg til Syria.

- Vi deler familiens bekymring. Vi vet at det pågår en krig. Vi har gjennom etterforskningen fått bekreftet at de har kommet seg til Tyrkia og at har tatt seg fram til grensen mot Syria, sier Bjørlo til Dagbladet.

Observasjonen av de to jentene på grensen til Tyrkia er den siste informasjonen politiet har om jentenes bevegelser.

Politiets bekymring styrket Bjølo vil ikke svare på hvordan de to har tatt seg til Tyrkia, om jentene har fått hjelp til å ta seg til den syriske grensen eller om de er alene eller sammen med en gruppe.

- Jeg kan ikke uttale med om dette. Det vi er opptatt av nå er å få lokalisert jentene og å få kontroll på i alle fall hun som er under 18 år sier Bjørlo.

Hun sier videre at den informasjonen etterforkningen har brakt på det rene så langt «styrker politiets bekymring.»

- Det er lokalt politi som gjennomfører det videre arbeidet med å få lokalisert dem. Vi har også en nordisk sambandsmann, i dette tilfellet en dansk politioperatør, som er vår kontakt i Tyrkia via interpol, sier Bjørlo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media