SKUDDVEKSLING PÅGÅR:  Afghansk spesialpoliti og norske spesialstyrker er i skuddveksling med angriperne. Her er styrkene på taket til den angrepne bygningen i Kabul. Flere angripere skal være drept. Foto: AP / Musadeq Sadeq
SKUDDVEKSLING PÅGÅR: Afghansk spesialpoliti og norske spesialstyrker er i skuddveksling med angriperne. Her er styrkene på taket til den angrepne bygningen i Kabul. Flere angripere skal være drept. Foto: AP / Musadeq SadeqVis mer

Norske spesialstyrker i kamp mot selvmordsbombere i Kabul

Skuddveksling pågår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AP skriver at talibanske selvmordsbombere sprengte en bil i lufta og stormet et bygg for samferdselsmyndigheter i Afghanistans hovedstad Kabul i dag.

Angrepet startet ved daggry.

AP siterer byens politisjef, Mohammad ayub Salangi, på at selvmordsbomberen sprengte bilen ved inngangen til bygningen, som ligger i nærheten av det afghanske parlamentet og Kabul zoo.

- Minst ti skadet Deretter skal minst to personer med bombevester og våpen ha stormet bygningen. Ifølge politiet skal minst ti personer være skadet, seks av dem sivile. De fire siste personene skal tihøre sikkerhetsstyrker, ifølge AP.

Så langt er det ikke meldt om dødsfall blant sikkerhetsstyrkene. Samtidig ble minst to angripere drept av afghansk politi, ifølge AP. Forsvaret bekrefter overfor Dagbladet at norske spesialstyrker deltar i kampene.

- Angrepet startet i dag tidlig mot en afghansk politistasjon, og pågår fortsatt mens vi snakker, sier oberstløytnant Bent-Ivan Myhre til Dagbladet.

- Det afghanske spesialpolitiet har rykket ut og er i kamp. I slike situasjoner er det normalt at Forsvarets spesialkommando er med og veileder dette, sier Myhre.

 I KAMP:  Bildet skal vise en norsk soldat i Kabuls gater under angrepet i dag. Foto: Musadeq Sadeq
I KAMP: Bildet skal vise en norsk soldat i Kabuls gater under angrepet i dag. Foto: Musadeq Sadeq Vis mer

Han opplyser videre at det så langt ikke er meldt om skader verken blant de norske eller afghanske styrkene. Forsvarsstabens situasjonssenter er nå i løpende kontakt med spesialstyrkene om situasjonen.

Angrepet skal ha pågått over lengre tid, og det rapporteres om fortsatt skyting ved 12-tida lokal tid. I politiets uttalelse heter det imidlertid at situasjonen er under kontroll og at angriperne er omringet.

Taliban tar på seg ansvaret Dette er det andre angrepet mot en myndighetsbygning i løpet av en uke i Afghanistan.

En talsmann for Taliban hevder overfor AP at organisasjonen står bak angrepet. Målet skal ha vært et treningsområdet for politistyrker som blir drevet av «utenlandske militære styrker».

På onsdag i forrige uke gikk seks talibanske selvmordsbombere til angrep på en bygning som hører til afghansk etterretning i Kabul. Én vakt ble drept og flere skadet. Alle angriperne ble drept, ifølge AP.

 BOMBEANGREP:  Røyk stiger opp over Kabul etter angrepet i morgentimene. Foto: AP Photo/Musadeq Sadeq
BOMBEANGREP: Røyk stiger opp over Kabul etter angrepet i morgentimene. Foto: AP Photo/Musadeq Sadeq Vis mer