Norske Stefan blir PlayStation-millionær

BERGEN (Dagbladet): Stefan Hilt (20) er mannen som importerer den japanske versjonen av PlayStation 2 til Norge. At den europeiske versjonen ikke blir lagt ut for salg før nærmere jul, kan gjøre ham til mangemillionær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen står bak firmaet Multimedia Import. De importerer den japanske versjonen av PlayStation 2, rundt et halvt år før maskinen egentlig skal bli tilgjengelig i Norge. Firmaet har sju ansatte, men Stefan er den eneste som jobber med distribusjon av spillekonsoller. Det kan gjøre ham til mangemillionær, til tross for at den eneste utdannelsen han har, er videregående skole.

- Jeg er drevet av en ekte interesse for tv-spill, sier han til Dagbladet :på nettet, mens han pakker ned tre PlayStation 2-maskiner som skal demonstreres på en pressevisning i kveld.

På hugget

Prisen for en PlayStation 2 i Japan er rundt 3200 kroner. I Norge betaler du 6650 kroner.

- Jeg håper vi greier å selge 3000 maskiner fram til høsten, sier Stefan.

- Utfra den responsen vi har fått, ser det ut til å gå greit. De som har den gamle versjonen av PlayStation, er på hugget for å skaffe seg oppfølgeren, sier han.

Hvis han greier å selge 3000 maskiner for 6650, blir det et samlet salg på nesten 20 millioner kroner. Trekker vi fra det han betaler pr. maskin, står han igjen med ti millioner kroner.

Blir penger

- Går salget bra, blir det selvsagt penger av det. Men det er en del utgifter også, så regnestykket blir ikke helt riktig.

- Men du blir millionær?

- Det er selvfølgelig snakk om mye penger, men det er vanskelig å si et konkret tall. Uansett ville jeg ikke sagt det om jeg hadde visst det, sier han.

- Jeg har et svært avslappet forhold til å bli millionær. Men jeg tror vi kommer til å gjøre det bra. Jeg blir nok nødt til å få flere til å hjelpe meg med tv-spill-distribusjonen.

eugene.brandal.laran@dagbladet.no

VIL VINNE: Stefan Hilt (t.h.) kan tjene mange millioner på salget av PlayStation 2. Her i full kamp mot Dagbladet :på nettets Eugene Brandal Laran, da de testet PlayStation 2 i går.