Norske stoltheter utestengt

Seilskipet «Christian Radich» er utestengt fra sommerens Cutty Sark Tall Ships Races. I tillegg er «Sørlandet» og «Statsraad Lemkuhl» utestengt fra deler av seilasen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Årsaken er at de tidligere skoleskipene ikke har klart å skaffe nok besetningsmedlemmer mellom 15 og 26 år. Ifølge bestemmelsene til International Sail Training Association (ISTA) må minst 50 prosent av dem som deltar som mannskaper på Cutty Sark-båtene være fylt 15 år og samtidig være under 26 år.

Alle de tre skipene har søkt dispensasjon fra bestemmelsene, men har fått avslag.

- For alltid

- Dersom kravet til alder blir stående, er jeg redd vi er ute av Cutty Sark for alltid, sier styreleder i Stiftelsen Christian Radich, Per Rønnevig, til NTB.

Da de tre norske seilskipene var skoleskip, var det aldri noe problem med en tilstrekkelig andel ungdom om bord. Nå er det pengepungen som rår. Hver enkelt deltaker må betale for opphold og mat om bord, samt reise til og fra. Det har vist seg at tilbudet ikke er attraktivt nok for dem under 26.

«Christian Radich» har påmeldt 60 mannskaper på turen fra Antwerpen til Ålesund som koster 5.850 for dem under 26 år og 6.850 kroner for dem over 26 år. Det er plass til 78 gjesteseilere om bord. Ingen av de tre norske skipene har klart å skaffe nok unge mannskaper på denne strekningen, og dermed er alle utestengt. Likevel blir alle tre med til både Ålesund og Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer