Norske studenter borte i jordskjelvområdet

Skulle til et område 20-30 mil fra episenteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske ambassaden i Bejing har satt inn store ressurser for å oppspore tre norske studenter som var på fottur i nærheten av jordskjelvområdet i Kina, melder VG Nett.

De tre, en mann på 26 år og et kjærstepar på henholdsvis 24 år og 23, skulle inn i et område der det ikke finnes mobildekning. De hadde med seg telt og soveposer, mat for mange dager og hadde ingen planer om å oppsøke store byer eller turistområder.

Søndag morgen var det ikke kommet noe ny informasjon om de tre studentene.

- Vi har forøkt å komme i kontakt med dem i flere dager, og gjør det ennå. Vi holder kontakten med lokale og sentrale myndigheter og har også sendt en mann fra ambassaden til Kumning der de studerte for å forsøke å oppspore dem, sier Anders Rikter kommunikasjonsrådgiver i UD til Dagbladet.no.

Han understreker at de tre ikke er formelt savnet. UD ser likevel alvorlig på saken.

- Det er ikke uvanlig at folk er lenge borte på tur i dette området. De er ikke formelt savnet, men vi vil veldig gjerne komme i kontakt med dem, sier Rikter.

UD har bedt Sjømannskirkens prest i Kina om å være i beredskap.

- Vi har en ambulerende prest i Kina som er i Hong Kong. Nå reiser han til Beijing slik at han er i nærheten hvis det blir behov for ham, sier Asbjørn Vilkensen, utenlandsansvarlig i Sjømannskirken.

KOMMUNIKASJONSTRØBBEL: Veier og telefonnett er brutt sammen i områdene rundt jordskjelvets episenter i Chengdu. Foto: AFP PHOTO/LIU Jin/SCANPIX
KOMMUNIKASJONSTRØBBEL: Veier og telefonnett er brutt sammen i områdene rundt jordskjelvets episenter i Chengdu. Foto: AFP PHOTO/LIU Jin/SCANPIX Vis mer

De tre studentene reiste sammen med tre andre utenlandsstudenter, og noen i gruppen planla å komme tilbake fra fjellturen rundt 17. mai. Siste livstegn fra de tre var en SMS sendt 10. mai. Da var de ved sjøen Lugu Hu på grensen mellom Yunnan og Sichuan, 20-30 mil fra jordskjelvets episenter, ifølge VG Nett.

Representanter fra den norske ambassaden var i går i Kunming for å kartlegge studentenes reiseplaner.

26-åringen studerer antropologi ved Universitetet i Kunming, som et ledd i et utvekslingsprogram mellom Universitetet i Bergen og et kinesiske universitet, skriver Bergensavisen.