Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske studenter er de rikeste i Europa

Norge har de rikeste studentene i Europa, viser Eurostudent-rapporten.

PENGER: Hele 19.604 kroner i måneden skiller norske studenter fra landet som kommer dårligst ut i undersøkelsen.
Illustrasjonsfoto: John T. Pedersen/Dagbladet
PENGER: Hele 19.604 kroner i måneden skiller norske studenter fra landet som kommer dårligst ut i undersøkelsen. Illustrasjonsfoto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eurostudent-rapporten viser at Norske studenter har i gjennomsnitt 21.876 kroner å rutte med hver måned, skriver nettavisen Khrono.

Til sammenligning har svenske studenter tilsvarende 18.128 norske kroner og danske studenter tilsvarende 10.428 norske kroner per måned. Inntektene til danske studenter kommer dårligere ut fordi bare inntekten til heltidsstudenter er medregnet.

Utenom Norge og Sverige er det bare sveitsiske studenter som har mer enn 2.000 euro per måned (19.000 norske kroner).

Snittet for Europa ligger på 7.914 norske kroner. Gjennomsnittsstudenten i Armenia, som er på bunnen i undersøkelsen, må klare seg på 2.278 kroner i måneden.

Til tross for at norske studenter er på inntektstoppen, mener lederen av Norsk studentorganisasjon (NSO), Therese Eia Lerøen, at de trenger mer penger.

- Man må se disse inntektene opp mot levekostnadene der man bor. De er mye høyere i Norge enn for eksempel nabolandene våre, sier hun.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media