Norske studenter evakueres

29 nordmenn er evakuert fra øya Isla Mujeres på grunn av orkanen Wilma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 29 norske studenter ble sent onsdag kveld evakuert fra øya Isla Mujeres utenfor Cancun i Mexico, i påvente av orkanen Wilma som nærmer seg Yucatan-halvøya, skriver NTB. 

Studentene, fra høgskolene i Telemark og Ålesund, studerer i byen Guanajuato sentralt i Mexico i regi av den private norske organisasjonen Gateway College. 

De har de siste dagene vært på høstferie på øya Isla Mujeres like utenfor Cancun på Yucatan-halvøya.

Onsdag kveld ble de evakuert med båt fra øya og inn til Cancun, og skal derfra videre med buss innover i landet.

«Vi har klart å skaffe buss til Palenque!! Noe som er veldig bra nå som vinden begynner å bli sterk her. Turen tar 12 timer og vi er fremme i morgen tidlig. Vi er lettet over å endelig ha skaffet transport, noe som er vanskelig nå som alle vil ut av Cancun,» skriver Sandra Schiefloe (19) fra Oslo i en SMS til VG Nett like før klokken 18 lokal tid (01 norsk tid).

Det var usikkert om nordmennene ville få tak i en buss tidligere onsdag kveld. Men Gateway Colleges rektor, Petter Sørum, bekreftet at de forsøke å få studentene bort fra kysten.

- Vi har foreløpig booket studentene inn på et orkansikkert hotell i Cancun, men vi arbeider med å få dem ut av området innen orkanen slår til for fullt. Vi er trygge på at de vil ha det bra her, men hvis det er mulig, vil vi prøve å få dem ut av området for å være på den helt sikre siden, skriver Sørum i en pressemelding.