Norske studenter meldte seg

Universitetet i Bergen slet med å få kontakt med dem i Japan.

I TOKYO:  På bildet stiger det svart røyk opp av en bygning Odaiba-området i Tokyo. Foto: AP Photo/Yasushi Kanno, The Yomiuri Shimbun/Scanpix
I TOKYO: På bildet stiger det svart røyk opp av en bygning Odaiba-området i Tokyo. Foto: AP Photo/Yasushi Kanno, The Yomiuri Shimbun/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi forsøker fortløpende komme i kontakt med de to via telefon og andre kanaler, men foreløpig uten hell. Vi opplever store problemer med kommunikasjonslinjene, forteller Eli Zachariadeis ved Internasjonal Seksjon på Universitetet i Bergen til Dagbladet.

Universitetet har totalt fem studenter på utveksling i Japan, men tre av disse tok lørdag formiddag kontakt og fortalte at de har det bra, melder NRK.

Universitetet var trygge på at de to andre ikke var i de hardest rammete områdene.

- Den ene skal oppholde seg i nærheten av Tokyo og den andre skal etter vår informasjon oppholde seg i Sapporo-området, forteller Zachariadeis.

I ettermiddag meldte de to nordmennene seg og de skal være i god behold.

- Erfaringsmessig er det vanskelig å komme i kontakt med studentene ved sånne hendelser. Vi regner ikke med at det er dramatikk knyttet til dette, sa Zachariadeis tidligere i dag.

Vis mer