I BRANN: Glasgow School of Art huser 1940 studenter. Avgangselevene hadde frist til i dag klokken 17 med å levere sine arbeider. Disse arbeidene har gått tapt i brannen som startet ved 13.30 tiden i dag.
I BRANN: Glasgow School of Art huser 1940 studenter. Avgangselevene hadde frist til i dag klokken 17 med å levere sine arbeider. Disse arbeidene har gått tapt i brannen som startet ved 13.30 tiden i dag.Vis mer

- Norske studenter mistet arbeidene i Glasgow-brann

Dramatisk storbrann ved Glasgow School of Art i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannen ved ærverdige Glasgow School of Art startet ved 12.30-tiden lokal tid.

Norske Nils Henrik Bugge var inne i bygningen da det begynte å brenne.

- Det begynte i kjelleren. Det som skjedde var at det startet en elektrisk brann i et studio. Deretter tok det fyr i ekspansjonsskum, noe som gjorde at brannen spredte seg veldig fort. På sekunder var bygningen overtent, sier Bugge til Dagbladet.

Han var avgangselev ved skolen i fjor, og hjalp til med eksamensavviklingen i år. Deadline for innleverte arbeider var klokken 17 i dag.

Ifølge Bugge har disse arbeidene nå gått tapt.

- Alle avgangsstudentenes arbeider er ødelagt. De har mistet alt. Det er et par norske studenter også blant dem, sier Bugge.

Både studenter og lærere skal ha kommet seg trygt ut, men det spørs om bygningen kan reddes.

- Kledningen inne i alle rom er av gammelt treverk, og det brenner i alle fem etasjene. Det spørs om bygningen kan reddes i det hele tatt. I etasjene over skjøt flammene opp av gulvet, sier Bugge.

Bygningen som brenner er kjent som en av de fineste i hele Skottland, og var vernet, skriver BBC.

Inne i bygningen var det også et kunstarkiv og et rikholdig bibiliotek som antakelig har gått tapt.

ÆRVERDIG BYGNING: Bygningen som huser Glasgow School of Art ble fra bygget i art-noveau-stil på begynnelsen av 1900-tallet. Foto: Wikipedia
ÆRVERDIG BYGNING: Bygningen som huser Glasgow School of Art ble fra bygget i art-noveau-stil på begynnelsen av 1900-tallet. Foto: Wikipedia Vis mer