Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske studenter opplevde ballongmareritt i Berlin

Passasjerer hylte av skrekk da luftballongen i Berlin spant i vinden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere tyske medier meldte tirsdag ettermiddag at elleve norske skoleelever hadde vært involvert i en skremmende situasjon med en luftballong i Berlin, da et voldsomt vindkast tok tak i ballongen og skapte en voldsom turbulens.

Videoklipp fra hendelsen viser at ballongen - som var festet med en wire til bakken - ble kastet voldsomt frem og tilbake og opp og ned mer enn hundre meter opp i lufta.
 
Studenter Ifølge Bild måtte de  tjue personene om bord i kurven bare klamre seg fast mens vinden kastet ballongen fra side til side, og kom seg ikke ned før nødetatene kom til stedet drøyt tjue minutter etter at dramatikken startet.

Aftenposten skriver at «skoleelevene» fra luftballongen egentlig var lærerstudenter fra høyskolen i Sørøst-Norge i Drammen.

- Ble verre og verre - Det var en «nær døden-opplevelse». Det var helt vindstille da vi var der oppe. Da vi skulle ned igjen begynte det å blåse veldig mye. Han som styrte ballongen sa først at han hadde det under kontroll, men så ble det bare verre og verre. Vi måtte sitte på gulvet i kurven, forteller student Pauline Aslaksen til avisa.

Turen i luftballongen skulle ifølge Aslaksen egentlig ta et kvarter, men ble istedet forlenget til nærmere tre kvarter, fram til det lyktes nødetatene å få ballongen ned på bakken igjen.

- Vanskelig situasjon Flere av de 19 passasjere om bord i ballongen gråt da de fikk trygg grunn under føttene igjen, og bilder viser ungdommer som  trøstes av hjelpersonell på stedet.

Skal man tro Frank Helland, sjef for Air Service Berlin, var det imidlertid aldri noen livsfare.

- Piloten er for godt trent til det. Men det er selvfølgelig en veldig vanskelig situasjon. Da de sto på bakken var vinden tre meter per sekund, men da de gikk opp var vindkastene på 19 meter i sekundet. Og det er ikke særlig hyggelig for menneskene som sitter oppi, sier han til NRK.

Alle skal ha sluppet fra hendelsen, som skjedde i Berlin sentrum mellom klokken 17 og 18 tirsdag,  uten fysiske skader.

DRAMATISK: Den tyske avisa Bild melder at elleve norske skolelever var blant de nitten passasjerene i luftballongen. Foto: EPA/PAUL ZINKEN/NTB Scanpix.
DRAMATISK: Den tyske avisa Bild melder at elleve norske skolelever var blant de nitten passasjerene i luftballongen. Foto: EPA/PAUL ZINKEN/NTB Scanpix. Vis mer
Hele Norges coronakart