<strong>KJØRT BORT:</strong> Politiet i København har pågrepet omkring 700 personer under dagens demonstrasjoner i forbindelse med klimatoppmøte. Demonstrantene måtte sitte ute i flere timer, før de fraktet vekk av politiet med buss. Foto: Torbjørn Grønning Dagbladet
KJØRT BORT: Politiet i København har pågrepet omkring 700 personer under dagens demonstrasjoner i forbindelse med klimatoppmøte. Demonstrantene måtte sitte ute i flere timer, før de fraktet vekk av politiet med buss. Foto: Torbjørn Grønning Dagbladet Vis mer

Norske studenter pågrepet i København

Fra Universitetet i Ås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Et ukjent antall studenter fra Universitetet i Ås skal være blant de pågrepne under klimademonstrasjonene i København.

- De stengte 300 stykker inne og arresterte alle. Vi vet ennå ikke hvorfor. Vi har sittet på bakken ute i mange timer, fryser og bare noen har fått gått på do. Politiet har ødelagt en viktig demonstrasjon, vi vet ikke om noen i det hele tatt kom seg opp til møtet. Nå blir vi tatt med i buss, vet ikke hvor, skriver en av studentene i en tekstmelding til Østlandets Blads nettutgave.

Et trettitalls studenter fra Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) reiste til København for å vise at hele verden støtter opp om klimasaken.

I tidligere intervju med Østlandets Blad understreket studentene viktigheten av en fredelig demonstrasjon.

Under demonstrasjonen i København i dag utviklet det seg allikevel til sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Dansk politi har pågrepet omkring 700 demonstranter.

Flere av pågripelsene skal ha skjedd ved at politiet omringet demonstrantene og foretok en såkalt «knipetangsmanøver».

Noen av UMB-studentene skal ha blitt fanget i politifellen, men det er uklart hvor mange det er snakk om.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer