Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske styrker drepte opprører

I kamp mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Norske styrker i Meymaneh drepte en opprører i kamp mandag. Det skriver Forsvaret i en pressemelding.
Det skjedde mens de norske soldatene gjennomførte operasjoner i Ghowrmach.

Mandag formiddag observerte soldatene tre personer i en posisjon som opprørerne flere ganger tidligere har benyttet som ildstilling.
Da de så en av opprørerne legge an et maskingevær i retning av andre ISAF-styrker ble det i henhold til gjeldende engasjementsregler besluttet å åpne ild fra en norsk CV90 stormpanservogn, skriver Forsvaret.

Soldatene skjøt fra langt hold og kunne bekrefte at opprøreren som bemannet maskingeværet ble drept. De andre to rømte fra stedet umiddelbart. Kort tid etterpå så de fem-ti personer i samme posisjon, men ingen våpen ble observert. Det ble da besluttet å monitorere situasjonen.

Omkring en time senere tok disse personene frem et maskingevær og åpnet ild mot de samme styrkene maskingeværet hadde vært rettet mot tidligere. De norske soldatene åpnet da ild igjen, men ingen skal ha blitt skadd eller drept i denne situasjonen. Opprørerne forlot så stedet, heter det i meldingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media