Norske sykepleierstudenter i flystyrt i Afrika

Et fly med to norske sykepleierstudenter fra Bergen styrtet like etter at det tok av fra Haydom sykehus i Tanzania i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Småflyet med de to norske sykepleierstudentene om bord styrtet like etter at det tok av fra flyplassen ved Haydom sykehus i Tanzania fredag morgen. Alle de fem om bord i flyet overlevde.

Flystyrten skjedde ved 6.30-tiden norsk tid. Flyet var på vei til Arusha i Tanzania. De to norske studentene er begge fra Bergen.

- Det er foreløpig ikke klart hva som forårsaket ulykken, men det ser ut som om flyet har blitt nødt til å nødlande, sier koordinerende misjonssekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) Osvald Hindenes til NTB.

Han opplyser at flystyrten skjedde i Rift Valley-området, hvor det er enkelte fjellpartier.

- Her kan været bli ganske voldsomt, og det skifter fort på denne tiden av året. Det kan plutselig blåse opp, og det oppstår virvelvinder og styrtregn, forteller Hindenes.

- Trygt flyselskap

Fra Tanzania har NLM fått opplyst at det var en europeisk pilot i flyet og to lokale helsearbeidere, i tillegg til de to norske studentene. Ingen skal være livstruende skadd, og alle er brakt til Haydom-sykehuset. Studentenes familier skal underrettes før NLM vil gå ut med flere opplysninger.

Ifølge Hindenes er flyet som styrtet eid og drevet av flyselskapet Mission Aviation Fellowship (MAF), og Norsk Luthersk Misjonssamband har brukt dette selskapet i flere år.

- Det er vanligvis et veldig trygt flyselskap, sier Osvald Hindenes.

Det er svært vanlig å frakte misjonærer og helsearbeidere med fly mellom de byene hvor organisasjonen er representert.

Populært blant studenter

NLM har drevet sin virksomhet i Tanzania i 50 år, og har cirka 10 helsearbeidere fordelt på to sykehus. I tillegg bor det 26 norske misjonærer i landet.

Ifølge Osvald Hindenes har det de siste årene blitt svært populært for lærer- og sykepleierstudenter å ta en praksisperiode ved de helsestasjonene der Norsk Luthersk Misjonssamband er til stede. Staten støtter slike praksisperioder i utlandet økonomisk.

- Det har blitt så mange studenter som vil reise ut, at vi er blitt nødt til å be dem ta direkte kontakt med sykehuset, og ikke gå via vår organisasjon. Derfor har vi ikke noe formelt ansvar for sykepleierstudentene som var med på dette flyet, opplyser Hindenes.

(NTB)