Norske Syria-flyktninger nektes utreise fra Tyrkia

Regjeringen tar saken opp med tyrkiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 220 av de 1.000 syriske flyktningene som Norge skal ta imot på årets FN-kvote, nektes utreise fra Tyrkia. Regjeringen skal onsdag ta saken opp med tyrkiske myndigheter.

Til sammen 374 av de syriske kvoteflyktningene til Norge blir hentet fra Tyrkia, men bare rundt 100 av dem er så langt kommet til Norge. Meningen var at de øvrige skulle komme i september, oktober og november, skriver Aftenposten.

Statssekretær Jøran Kallemyr i Justisdepartementet sier til avisen at situasjonen er bekymringsfull, og skal onsdag ta opp saken når han møter en tyrkisk delegasjon i Genève.

Han opplyser at regjeringen flere ganger har tatt opp situasjonen med tyrkiske myndigheter på ulike nivåer. Siste gang var da utenriksminister Børge Brende (H) tok opp saken med sin tyrkiske kollega 3. desember.

- De siste signalene vi fikk fra tyrkiske myndigheter var at alle de gjenværende flyktningene skulle få reise til Norge innen 9. desember. Dessverre ser det ikke ut til at denne fristen vil bli nådd, sier Kallemyr.

Selv om Justisdepartementet har fått bekreftet at en gruppe på 19 personer skal flys til Norge de nærmeste dagene, vil det fortsatt være over 220 som venter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer