Norske tekster med dansk lyd

DRESDEN (Dagbladet): Nordmannen Torstein Flakne har skrevet to av sporene på danske Sanne Salomonsens nye CD, «1996», som utgis i Norge i oktober. - Jeg elsker musikken hans, sier Sanne, som denne gang synger fullt og helt på dansk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg gleder meg til å lansere den nye plata mi i Norge, sier artisten som i hjemme i Danmark er vant til å bli omtalt som «Rockmamma».

Dansk og engelsk

Men stemmen har gjort Sanne kjent og berømt langt ut over hennes flate hjemland. For tiden turnerer hun med tyskernes svar på Bruce Springsteen, rocksangeren Peter Maffay.

- Vi spiller for 20-30 000 elleville fans hver kveld. Jeg er med som gjest og går på scenen med fire spor fra plata. Her i Tyskland opererer jeg med engelske tekster, men i hele Skandinavia blir plata gitt ut på dansk, sier Sanne.

- Torstein Flakne har skrevet «Den lille løgn» og «Gadebarn», som i engelsk utgave blir til «All And Everything» og «Wild Child». Den ene låten blir utgitt som singel i Danmark, mens den andre kommer på singelen som sendes ut som smaksprøve i Sverige og Norge, forteller hun.

Hun betegner Flakne som en av sine absolutte favorittkomponister.

Til Norge

Fra månedsskiftet dreier alt seg om lanseringen av den nye plata. Etter Danmark og Sverige står Norge for tur i oktober.

- Jeg kommer til å være i Norge i tre uker. Og fra midten av februar til langt ut i september neste år, befinner jeg meg på landeveien i Skandinavia. I Norge blir det mye festivalspilling neste sommer. Jeg selger etter hvert mange plater der, og jeg er veldig happy for mitt norske publikum. Jeg ser faktisk på hele Skandinavia som mitt hjemmemarked, sier Salomonsen.

Det siste året har hun solgt gården sin i Nord-Jylland og flyttet permanent til København sammen med sønnen Victor Ray (8). Hun har heller ingen manager lenger.

- På den måten er det enklere å holde kontakten med den virkelige verden. Nå skal folk snakke direkte med meg, ikke gjennom et annet menneske. Slike forandringer er viktige for meg å gjennomføre med jevne mellomrom for ikke å stivne helt, sier rockmamma Sanne Salomonsen.