Norske Telia informert om svensk sexavsløring

Kvinnelige Telia-ansatte i sør-Sverige skal ha følt seg presset til å ha sex med sjefer. Nå har tre Telia-sjefer blitt fjernet fra sine stillinger, ifølge svenske Aftonbladet.

SEXAVSLØRING: Kvinnelige Telia-ansatte i sør-Sverige skal ha følt seg presset til å ha sex med sjefer. Nå har tre Telia-sjefer blitt fjernet fra sine stillinger, ifølge svenske Aftonbladet. Foto: NTB Scanpix
SEXAVSLØRING: Kvinnelige Telia-ansatte i sør-Sverige skal ha følt seg presset til å ha sex med sjefer. Nå har tre Telia-sjefer blitt fjernet fra sine stillinger, ifølge svenske Aftonbladet. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre Telia-sjefer i sør-Sverige har blitt fjernet fra sine stillinger etter at kvinnelige ansatte i en rekke butikker varslet ledelsen om det de beskriver som en sexistisk ukultur.

Det melder svenske Aftonbladet.

Skal ha følt seg tvunget

Det skal ha gått så langt at kvinnelige ansatte følte seg tvunget til å ha sex med sine sjefer for å kunne gjøre karriere i butikkdelen av det nordiske teleselskapet.

- Sjefer har hatt sex med flere jenter som jobber i regionen. De har lovt dem at de kunne gjøre karriere gjennom sengeveien, sier en kilde til Aftonbladet.

De tre ansatte skal ha vært regionale sjefer, personene butikksjefer sør i Sverige har rapportert til.

Telia Norge informert

Også Telia Norge, som er landets nest største teleselskap, kjenner til saken etter å ha blitt informert av den svenske delen av selskapet.

- Vi er informert om at det pågår en sak i sverige, men henviser til våre svenske kolleger for kommentar, sier Kristian K. Fredheim, kommunikasjonsrådgiver i Telia Norge.

Skal ha vart i flere år

Den sexistiske ukulturen skal ha vart i flere år, skriver Aftonbladet, men toppledelsen i selskapet skal ikke ha kjent til problemet før nylig.

- Det er en kultur som gjennomsyrer denne delen av selskapet. Folk utnytter unge og usikre kvinner som vil komme seg steder. Det er jo ikke enkelt å få jobb, så mange tier av frykt for å få sparken, sier en kilde til den svenska avisa.

De skriver videre at etter at en kvinnelig ansatt slo alarm, tok toppsjefene i selskapet grep. På mandag skal en av toppsjefene ha vært på en snarvisitt i Stockholm. Da vedkommende dro igjen, var de tre regionssjefene blitt fjernet fra sine stillinger.

Nekter for anklagene

Aftonbladet har vært i kontakt med de tre regionssjefene som har blitt utpekt i sexavsløringen. Én av dem har latt seg intervjue av Aftonbladet. Han nekter for anklagene, og forteller at han har blitt frikjent for alle anklager etter en intern granskning.

Han forteller videre at han skal returnere til enten sin nåværende eller en annen jobb innad i Telia-selskapet.

Pressesjef i Telia i Sverige, Irene Krohn, bekrefter overfor Aftonbladet at flere personer har blitt fjernet fra stillingene sine.

- Det jeg kan si er at et fåtall personer midlertidig har blitt tatt ut av tjeneste etter en intern granskning.