Norske terrorpenger kobles til nonnedrap

-Norsksomalier sendte penger til al-Qaida-leder, mener PST.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

PST mener norsksomalieren (38) som er siktet for finansiering av terror, sendte penger til en ekstremistleder som er mistenkt for likvidasjonen av en italiensk nonne i Somalia i 2006.

38-åringen og to andre norsksomaliere som PST har siktet for økonomisk støtte av terror, benekter at de har sendt penger ut av Norge for å finansiere terrorhandlinger.

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) mener imidlertid å ha bevis for at penger fra de siktede er overført til tre ekstremistledere i Somalia, skriver Dagsavisen.

Den ene av lederne er å finne på en liste over operative al-Qaida-terrorister i Somalia på det amerikanske utenriksdepartementets hjemmeside. Ifølge amerikansk UD er Aden Hashi Ayrow leder av en radikal del av al Shabaab, og militærsjef for Council of Islamic Courts (CIC), Rådet av de islamske domstoler. Han skal ha fått våpentrening av al-Qaida i Afghanistan før 2001.

Drepte katolsk nonne

USA holder Hashi Ayrow ansvarlig blant annet for henrettelsen av en somalisk fredsaktivist i juli 2005. Han skal også ha vært innblandet i drapet på den katolske nonnen, søster Leonella fra Italia, utenfor et kvinne- og barnesykehus i Mogadishu 17. september 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.