Norske Therese (21) kom tett på gisseldrama i Los Angeles

- Det er skummelt. Jeg tenkte på skolemassakrene som har vært i det siste.

Politiet har sperret av flere gater i området rundt universitetet i California Los Angeles (UCLA), på grunn av en mulig gisselsituasjon. Norske Therese Gunnersen kom tett på hendelsen. Foto: Privat / NTB Scanpix
Politiet har sperret av flere gater i området rundt universitetet i California Los Angeles (UCLA), på grunn av en mulig gisselsituasjon. Norske Therese Gunnersen kom tett på hendelsen. Foto: Privat / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Los Angeles har sperret av flere gater etter at en 27 år gammel mann skal ha tatt et gissel i en leilighet like ved skoleområdet til Universitetet i California Los Angeles (UCLA).

Norske Therese Gunnarsen (21) studerer ved Santa Monica College, og bor et steinkast unna leiligheten der gisselsituasjonen nå utspiller seg. 

- Jeg kom ut fra en matbutikk, da det plutselig dukket opp 15 politibiler på en gang rett ved siden av meg. Kort tid etter kom tre SWAT-biler, 11 politibiler til og et helikopter. Det var totalt kaos, sier hun til Dagbladet på telefon fra California. 

- Tenkte på skolemassakrene
Da Gunnarsen så det store antallet politibiler, rett ved universitetsområdet fikk hun en ekkel følelse. Alle studentene ved UCLA skal ha fått en «Bruin Alert», en nødmelding som varsler om en krisesituasjon.

- Det var litt skummelt. Jeg tenkte jo med en gang på skolemassakrene som har vært i det siste. Det føltes ikke trygt, sier hun.

Rømte fra kjæresten Mike Lopez i Los Angeles-politiet sier til UCLA-avisa Daily Bruin at to personer, i tillegg til gjerningsmannen, oppholdt seg i leiligheten da situasjonen oppsto.

Ifølge Lopez skal en av dem ha klart å komme seg ut av leiligheten, før hun fikk kontaktet politiet. Kvinnen som klarte å rømme skal ha sagt at gjerningsmannen er hennes 27 år gamle kjæreste. 

- De skal ikke ha klart å få han ut av leiligheten, så aksjonen pågår fortsatt. Det er masse aktivitet i området, sier Gunnarsen.