Norske Thomas (21) gir livsviktig blod

KUTA/OSLO (Dagbladet): Thomas Husby (21) dro i går rett til sykehuset for å gi livsviktig blod til Balis bunnskrapte blodreserve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere norske studenter jobber som frivillige på sykehuset og har gjort alt de kan for å hjelpe i katastrofen. Alle ønsker nå å bidra med noe framfor å la tankene og frykten ta overhånd.

- Søndag morgen fikk vi høre at sykehusene hadde akutt mangel på blod. Behovet var aller størst for min blodtype: O-. Vi hastet til sykehuset med en gang, forteller Thomas Husby til Dagbladet.

Husby var på et vorspiel da terrorbombene rystet utestedene bare en knapp mil unna.

- Vi var forsinket, og skulle egentlig ha vært der. Men festen på fredag hadde tatt såpass på at vi bestemte oss for å drøye en time ekstra før vi gikk ut. Det berget livene våre, forteller 21-åringen til Dagbladet.

Mens leger og sykepleiere arbeider desperat for å redde liv i den ene enden av sykehuset, ligger Thomas i den andre mens sykesøsteren klargjør blodgiverutstyret. Noen av medstudentene, som hadde erfaring med hjelpearbeid, har fått jobber som frivillige på sykehuset.

- Jeg klarer ikke å beskrive det jeg føler. Det er bare forferdelig. Nå håper jeg bare at mitt blod kan bidra til å redde liv, sier han til Dagbladet.

Fire av deres medstudenter er innlagt på sykehus med lettere skader.

AKUTT: - Søndag morgen fikk vi høre at sykehusene hadde akutt mangel på blod. Behovet var aller størst for min blodtype: O-, forteller Thomas Husby.