Norske tips om partert mann

Norsk politi har tatt kontakt med sine danske kolleger etter tips om den ukjente mannen som er funnet drept i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Gikk ut med bilde av partert mann

(Dagbladet.no): Dansk politi leter febrilsk etter identiteten til en mann som ble funnet drept i København sentrum i løpet av påsken.

Mannens avsagde bein og ene arm ble påskeaften funnet i en søppelcontainer i Klerkegade. I dag tidlig ble hoveddelen av kroppen funnet i en passasje i Adelgade, kun få hundre meter fra det første funnstedet.

- Det er ingen tvil om at mannen er drept, men vi kjenner foreløpig verken dødsårsak eller mannens identitet, sier visekriminalkommissær Kirsten Lassen i København-politiet til Dagbladet.no.

Norsk politi tok kontakt

Dansk politi gikk i ettermiddag ut offentlig med et portrettfoto av den døde mannen, i håp om at publikum kan kjenne ham igjen.

- Vi vet ikke hvem mannen er. Han er nordisk av utseende, og vi tror han er dansk, men vi kan ikke avvise at han kommer fra Norge eller Sverige, sier Lassen.

Politiet hadde seint i kveld mottatt over hundre tips om mannen. Noen av tipsene kommer fra Norge.

KROPPSDELER: På lørdag ble deler av en død mannsperson funnet i en container. Nå er resten av kroppen også funnet.
Foto: SCANPIX
KROPPSDELER: På lørdag ble deler av en død mannsperson funnet i en container. Nå er resten av kroppen også funnet. Foto: SCANPIX Vis mer

- Norske Kripos tok kontakt med oss på bakgrunn av et par norske tips, men ingen av disse passer inn i vårt signalement av mannen, sier Kirsten Lassen.

Avventer

Vaktleder Philip Fossnes ved desken i nye Kripos bekrefter at de har tatt kontakt med dansk politi.

- Vi fikk inn ett tips, men dette er sjekket ut, sier Fossnes til Dagbladet.no.

Nye Kripos kjenner bare til dette ene tipset fra Norge, men utelukker ikke at norske politidistrikter har tatt direkte kontakt med dansk politi.

- Vi har foreløpig ikke mottat noen formell henvendelse fra Danmark. Vi gjør ikke noe spesielt med saken før en slik anmodning eventuelt kommer, sier Philip Fossnes.

Er nordmenn som passer mannens signalement meldt savnet i Danmark?

- Det er til enhver tid mange som er meldt savnet. Vi kjenner ikke særlig mer til saken enn det vi leser i mediene, og avventer en eventuell anmodning før vi gjør noe spesielt.

Fingeravtrykk til Norge

Etterforskerne i København betegner 30 til 40 av tipsene de har fått inn som interessante.

- Noen av dem er mer interessante enn andre. Disse vil vi fortsette å sjekke i morgen, men ingen av dem er så brennhete at vi jobber for fullt med dem gjennom natta, sier Kirsten Lassen.

Dersom mannens identitet fortsatt er et mysterium i morgen, vil dansk politi sende fingeravtrykkene hans både til Norge og Sverige.

- Han skal obduseres, og vi venter å få en foreløpig rapport i løpet av morgendagen, sier visekriminalkommissæren.

Dumper på funnstedet

Den avdøde er mellom 30 og 40 år gammel, og mellom 1,90 og 1,95 meter høy. Håret hans er mørkt blondt med litt krøller og øynene er blågrønne. Han hadde ikke tatoveringer eller smykker, og var kun iført svarte underbukser da han ble funnet.

Politiet er sikre på at mannen ikke ble drept på noen av de to stedene der likdelene ble funnet.

Det er foretatt tekniske undersøkelser på begge funnstedene, og drapsetterforskerne etterlyser vitner som kan fortelle noe om hvordan kroppsdelene havnet i henholdsvis Klerkegade og Adelgade.