Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske tollere beslagla to millioner på en uke

Internasjonal aksjon mot valutasmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollvesenet har beslaglagt to millioner kroner i en internasjonal aksjon mot valutasmugling den siste uken.

Toll- og politimyndigheter i EU-landene, Norge, Tunisia og Marokko har den siste uken gjennomført en omfattende aksjon mot valutasmugling. Mellom den 10. og 17. september ble det beslaglagt valuta til en verdi av cirka 50 millioner kroner.

Her i landet beslagla Tollvesenet om lag 2 millioner kroner i forbindelse med aksjonen. Det største beslaget var på 880.000 kroner. Så langt i år er det beslaglagt totalt 11 millioner kroner i valuta, like mye som i hele 2007.

Nå ønsker toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse seg kraftigere virkemidler for å bekjempe valutasmugling og hvitvasking.

- En stor del av valutaen som smugles, stammer fra kriminelle handlinger og svart økonomi. Derfor er det viktig å bekjempe valutasmuglingen. Klarer vi å inndra pengene, gjør vi det samtidig mindre fristende å begå kriminelle handlinger. For øvrig står ikke dagens bøter for valutasmugling i forhold til omfanget og alvoret av denne straffbare handlingen, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse.

Han mener regelverket er enkelt å forstå.

- Alle beløp over 25.000 kroner skal deklareres for Tollvesenet ved innreise og utreise. Det er ingen begrensninger for hvor mye en kan ta med seg på reise, så lenge beløpet er deklarert. Det betyr i praksis at de som unnlater å deklarere ofte har noe å skjule, sier Røse.

(NTB)

image: Norske tollere beslagla to millioner på en uke
image: Norske tollere beslagla to millioner på en uke

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!