HOPPET FRA ZAMBEZI-BRUA: På nyttårsaften røyk strikken da australske Eirin hoppet fra Zambezi-brua, 111 meter over elva. Dagen etter hoppet norske Tonje Løvland fra samme brua. Foto: Privat
HOPPET FRA ZAMBEZI-BRUA: På nyttårsaften røyk strikken da australske Eirin hoppet fra Zambezi-brua, 111 meter over elva. Dagen etter hoppet norske Tonje Løvland fra samme brua. Foto: PrivatVis mer

Norske Tonje fikk ikke beskjed om at strikken hadde røket

Hoppet fra samme bro, dagen etter australske Eirin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På nyttårsaften opplevde australske Erin Laung Worth (22) marerittet, da strikken røyk etter at hun hadde hoppet fra ei bro over Zambezi-elva ved Victoria Falls.

Ett døgn seinere hoppet norske Tonje Løvland (20) fra samme brua, men fikk ingen beskjed om ulykken dagen før, skriver Agder Flekkefjords Tidende.

Først tre dager seinere fikk Løvland høre om australske Eirins mareritt ved samme brua.

- Fikk vondt i magen - Jeg ble tilsendt en link på Facebook av en kompis, som hadde lest nyheten på en nettside i Zimbabwe. Men det var ikke før jeg kom hjem til Norge at jeg så nyhetene i norske medier. Det var først da jeg fikk litt vondt i magen, sier Løvland til Dagbladet.

- Det kunne jo nesten like gjerne vært meg som hoppet. Så jeg ble veldig lettet og i tillegg ble jeg veldig glad for at det gikk bra med hun som hoppet, sier hun.

Det var i forbindelse med en ferietur med familien at hun og søsteren Lina Løvland hoppet i strikk fra Zambezi-brua, som skiller Zimbabwe og Zambia.

«Tekniske problemer» De gjorde begge et såkalt «swing-jump». De ble fortalt at alternativet, «bungee-jump» ikke var mulig å få gjort på grunn av tekniske problemer, og at utstyret var under utbedring.

Men at strikken hadde røket dagen før, fikk de altså ingen beskjed om.

- Hva tenker du om at de ikke fortalte dere dette?

- Jeg vet ikke helt. Vi hoppet jo «swing», og det er helt andre strikker enn «bungee-jump», og jeg tenker egentlig at de ikke informerte for ikke å miste kunder. Hvis jeg hadde visst om ulykken, hadde jeg nok kanskje ikke hoppet. På en måte forstår jeg dem, sier Løvland.

Første strikkhopp Dette var første gang Tonje Løvland hoppet i strikk, men hun har venner som har hoppet fra samme brua før.

Hun syntes opplegget virket proft, og følte seg trygg hele tida.

- Jeg syntes det var veldig gøy. Vi sto ganske lenge og så på mens andre hoppet. Jeg gledet meg, men akkurat da jeg sto på kanten, hoppet hjertet fort. Det var et skikkelig adrenalinkick, og det kjentes godt da jeg bare hang og dinglet etter hoppet, sier hun.

GØY: Tonje Løvland følte seg trygg hele tida, og fikk et skikkelig adrenalinkick av strikkhoppet. Foto: Privat
GØY: Tonje Løvland følte seg trygg hele tida, og fikk et skikkelig adrenalinkick av strikkhoppet. Foto: Privat Vis mer