Nye angrep i natt:

Norske toppdiplomaters kamp i kulissene

14 av 15 land i Sikkerhetsrådet - deriblant Norge - skal ha vært enige om en uttalelse om den dramatiske konflikten mellom Israel og Hamas. Men USA satte seg på bakbeina. I natt fortsatte angrepene både fra Israel og Hamas.

IKKE ENIGE: USA blokkerte for en felles uttalelse for den dramatiske utviklingen i midtøsten VIDEO: Johannes Worsøe Berg REPORTER: Vegard Kvaale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Det gikk tidvis ganske hardt for seg da Norges FN-ambassadør Mona Juul og resten av deltakerne i Sikkerhetsrådet møttes virtuelt for å diskutere situasjonen onsdag.

Det skjedde mens Israel trappet opp sin militære offensiv mot Gazastripen. Luftangrepene deres skal ha drept opp til ti Hamas-ledere og ødelagt et par svære bygninger tilhørende Hamas. Den palestinske organisasjonen fortsatte på sin side med å avfyre hundrevis av raketter mot israelske byer, melder AP. Til sammen er flere titalls personer blitt drept på begge sider av konflikten.

Natt til torsdag fortsatte angrepene og lidelsen på begge sider, ifølge en rekke medier.

- Alvorstynget

Selv deltok Juul i det digitale møtet i Sikkerhetsrådet fra et provisorisk studio i lokalene til den norske FN-delegasjonen i New York.

- Det var et ganske alvorstynget møte ut fra den opptrappingen vi nå ser i Midtøsten mellom Israel og Gaza-stripen. Det var ganske sterke uttalelser fra alle land om at her er det behov for å få situasjonen under kontroll slik at vi i hvert fall kan få en våpenhvile i første omgang fordi det så til de grader går ut over sivilbefolkningen på begge sider, sier Juul til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer