Norske torpedoer i gangsterkrig

I Sverige raser en gangsterkrig. Kriminalpolitiet i Stockholm mener en norsk mordkommando er innleid for å likvidere en 34 år gammel svensk-jugoslav - kjent som «Gudfaren» i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I november i fjor ble «Gudfaren» skutt ned på åpen gate. En 41 år gammel norsk torpedo er etterlyst gjennom Interpol for drapsforsøket. 41-åringen er tidligere offiser i det norske forsvaret, og ekspert på nærkamp og våpen.

Politiet i Stockholm mener at de 1. oktober avverget et nytt mordforsøk på «Gudfaren». Da arresterte de en 28 år gammel mann utenfor «Gudfarens» bolig på Vstermalm i Stockholm. Mannen viste seg å være en norsk torpedo. To personer klarte å stikke av, idet politiet skulle arrestere dem.

Ifølge opplysninger fra både politiet i Stockholm og personer i det organiserte kriminelle miljøet i Sverige, skal de norske torpedoene være innleid av en rivaliserende liga, som for enhver pris vil ha svensk-jugoslaven drept.

Vold og ran

- Vi gjennomførte flere avhør med den arresterte nordmannen før han ble løslatt, sier kriminalkommissarie Gösta Andersson, ved länskriminalpolisen i Stockholm.

28-åringen har hele 61 straffbare forhold på rullebladet, men han er aldri dømt til fengsel. Per i dag har norsk politi 21 uoppgjorte siktelser på mannen. Blant annet for vold, trusler, ran og pengeutpressing.

I politiavhørene nektet 28-åringen ethvert kjennskap til attentatet og planene om å drepe «Gudfaren».

En politikilde i Stockholm bekrefter likevel overfor avisa Expressen at politiet ikke tror det var en tilfeldighet at 28-åringen oppholdt seg like ved boligen til «Gudfaren». Nordmannen tilhører også det samme kriminelle miljøet i Oslo som den 41 år gamle torpedoen og tidligere offiseren.

Samme miljø

En svensk statsborger, som de siste åra har oppholdt seg mye i Oslo, er utpekt som bindeleddet mellom gangsterligaen som forsøker å ta livet av «Gudfaren», og de norske torpedoene.

Dagbladet vet at politiet i Oslo mener det var det samme torpedomiljøet som høsten 2000 overfalt og nær drepte den kjente torpedoen Jan Kvalen.

SKUTT I HODET:</B> Nyttårsaften ble en kjent kriminell skutt i hodet åtte ganger i sin egen bil.
«GUDFARENS» HEVN?: 21. november i fjor ble en kjent kriminell funnet skutt på en lekeplass
<B>TI DAGER SEINERE:</B> En yrkeskriminell ble skutt og drept i en videobutikk i Stockholm.