Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske transittmottak er fulle

Må finne midlertidige løsninger.

FULLT: Så godt som alle transittmottakene i Norge er fulle. Utlendingsdirektoratet (UDI) jobber på spreng for å finne husly til den økende strømmen av asylsøkere som ankommer landet. Dette bildet er fra en kontroll ved Refstad transittmottak i Oslo. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FULLT: Så godt som alle transittmottakene i Norge er fulle. Utlendingsdirektoratet (UDI) jobber på spreng for å finne husly til den økende strømmen av asylsøkere som ankommer landet. Dette bildet er fra en kontroll ved Refstad transittmottak i Oslo. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så godt som alle transittmottakene i Norge er fulle. Utlendingsdirektoratet (UDI) jobber på spreng for å finne husly til den økende strømmen av asylsøkere som ankommer landet.

De siste ukene er det kommet opp mot 100 personer daglig, skriver Aftenposten. Presset på mottaksapparatet er så stort at i helgen måtte UDI ty til campingvogner og hotell.

- Så godt som alle transittmottak er nå fulle. Vi arbeider derfor med å finne midlertidige løsninger og har inngått noen leieavtaler, sier kommunikasjonsdirektør Ingeborg Grimsmo i UDI.

- Vi søker akkurat nå bredt ut for å sikre at vi kan tilby nyankomne asylsøkere tak over hodet i ankomstfasen før de kan sendes videre til ordinære asylmottak i hele landet, sier Grimsmo. Hun forteller at behovet for transittfasiliteter for enslige mindreårige asylsøkere har økt spesielt mye.

Ved utgangen av juli hadde det kommet over 6000 nye asylsøkere til Norge siden årsskiftet, og ved slutten av august var det 15.115 personer i norske asylmottak, ifølge tall fra UDI. Drøyt ti prosent av disse befant seg på transittmottak.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!