Norske Trygve (23) tatt i kjempepolitiaksjon i København

- En person fikk anfall mens vi satt bakbundet, sier studenten til Dagbladet.

RAD OG REKKE: Politiet kjørte demonstrantene til arresten i busser, men dette tok tid grunnet det høye antallet pågrepne - minst 700. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
RAD OG REKKE: Politiet kjørte demonstrantene til arresten i busser, men dette tok tid grunnet det høye antallet pågrepne - minst 700. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I dag ble omkring 900 demonstranter anholdt av politiet i København - ny dansk rekord, ifølge Berlingske Tidende - da det blusset opp til uro under et gigantisk demonstrasjonstog mot klimaendringene. Blant dem var 30 studenter fra Ås - og 23 år gamle Trygve, som studerer i Oslo.

Han sier til Dagbladet at han reiste til København for å delta på det som skulle være en fredelig markering.

AnfallMen nå betegner studenten opplevelsen som svært dramatisk.

- Det var en hel seksjon av toget som ble trengt sammen og arrestert. De kjørte bare kommandobiler inn i toget på to plasser og arresterte alle i midten, en etter en. En person fikk anfall mens vi satt bakbundet på bakken. Han ble hentet med ambulanse, sier Trygve (23) til Dagbladet.

Politiet slo til rundt 1430 i ettermiddag. Han er i 2240-tida fortsatt ikke satt i en fengselscelle, men sier han fortsatt sitter ute i politibussen som skulle frakte demonstrantene til arresten.

Uskyldige- Nå har vi sittet tre timer på bakken urørlig, bakbundet. Så fire timer på buss, bakbundet. Jeg klarte å vri av meg stripsen nå. Vi har fortsatt ikke fått beskjed om hvorfor vi er arrestert, ikke fått vann og ikke fått ta en telefon. De tok alle mellom to punkt i toget, uten forklaring, sier Trygve til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer