Norske turister beskutt

To maskerte ransmenn skjøt i går ettermiddag mot norske turister som var på utflukt på Sardinia. En svensk reiseleder ble skadd i skyteepisoden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var tilsammen 15 nordmenn, to av dem barn, ombord i turistbussen som ble forsøkt ranet. Ransmennene klarte ikke å få med seg noen verdier fra turistene, men løsnet et skudd gjennom ruta på bussen.

- I følge våre folk på stedet gikk kula fra våpenet gjennom skjorteermet på reiselederen, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson til Dagbladet.

Likevel fikk reiselederen i 20-årene sårskader på grunn av glasssplintene som traff han. Reiselederen ble behandlet for skadene av lege. Skuddet ble løsnet foran hos sjåføren. Det var tilsammen 87 mennesker inne i bussen.

Krisepsykiatri

Star Tour sender i formiddag et beredskapsteam på mellom fem og sju personer til gjestene i Sardinia. Teamet består av psykolog og sentralt ansatte i organisasjonen. De skal følge opp turistene og tilbyr dem krisepsykiatri dersom de ønsker det.

Kan reise hjem

De av gjestene som ønsker å avbryte sin ferie kan få bli med et fly hjem til Norge på tirsdag, får Dagbladet opplyst.

- Er det trygt på Sardinia?

- Ja, det vil jeg si, sier Petersson. Hun har aldri hørt om en lignende episode tidligere. Politiet var raskt på plass, men det er fortsatt uklart om de to maskerte ranerne er pågrepet.

Star Tour skal nå forhøre seg med de lokale myndighetene om det er behov for å ha med vakter på sine utflukter i framtiden.