Norske turister evakueres i Florida (Foto)

Norske turister i Florida er det siste døgnet blitt evakuert fra kystområdene rundt Fort Lauderdale og Miami Beach til sikre områder inne i landet på grunn av orkanen «Georges».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vingreiser, Saga og Star Tour har til sammen 250 nordmenn i Florida. De ble i går sendt i sikkerhet til sikre områder.

Ifølge Fritidsresors informasjonssjef Didrik von Seth er ingen fare for de skandinaviske turistene som befinner seg i området der orkanen ventes.

80 000 mennesker har fått ordre fra amerikanske myndigheter om å forlate øykjeden Florida Keys og andre utsatte områder.

Unntakstilstand

I enkelte områder ble det i dag innført unntakstilstand.

Orkanen etterlot seg torsdag 20 centimeter regn over nordkysten av Cuba, og seks meter høye bølger fosset inn over strendene langs de østlige delene av nordkysten. To mennesker mistet livet i uværet. «Georges» regnes som en av de kraftigste orkanene som har rammet det karibiske området på mange år. Selv om den tapte styrke da den kom over land på Cuba, økte kraften da den fortsatte ut over åpent hav.

Store ødeleggelser

Før «George» traff Cuba, gjorde den seg stor skade ødeleggelser og etterlot seg minst 131 omkomne på andre øyer i Karibia. Spesielt Den dominikanske republikk og Haiti ble hardt rammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer