Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norske turister i flydrama i Tyrkia

Et charterfly med norske turister tok fyr på rullebanen. 27 passasjerer er sendt til sykehus.

TOK FYR: Dette er flyet som tok fyr i Antalya i Tyrkia. Bildet er tatt like etter at flyet er evakuert. Foto: Corendon Airlines.
TOK FYR: Dette er flyet som tok fyr i Antalya i Tyrkia. Bildet er tatt like etter at flyet er evakuert. Foto: Corendon Airlines. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et charterfly med norske turister om bord tok søndag morgen fyr på rullebanen rett før avgang fra Antalya i Tyrkia. Flyet skulle til Ålesund og Trondheim og flere skal ha blitt skadd under evakueringen, melder Adresseavisen.

HAR DU TIPS - RING 24000000.

En av dem som var om bord i flyet var Idar Green fra Verdal. Han så røykutvikling fra et skap foran i flyet og forteller om tilløp til panikk blant passasjerene.

- De åpnet nødutgangene fremme, og jeg åpnet den som jeg satt ved over vingen. Deretter begynte vi å ta oss ut på vingen, forteller Green.

Passasjerene tok ikke sjansen på å hoppe ned fra den høye vingen, men ble stående. Da de oppdaget åpne flammer fremme på flyet, begynte de å hoppe.

- Da begynte folk å bli urolige, og vi hoppet ned. Flere skadet beina sine, forteller Green.

Det er ikke kjent hvor mange som fikk skader eller hvor alvorlige de var.

Selve evakueringen tok bare noen få minutter, og redningstjenestene var på plass kun minutter etter at flyet tok fyr.

Like før klokken 5 søndag morgen fikk de reisende tilbud om hjemreise med et nederlandsk fly. De som ikke ønsket dette, fikk tilbud om et norsk charterfly senere.

Flyselskapet Corendon Airlines forteller at det var 189 passasjerer og en besetning på syv om bord på flyet da brannen brøt ut. Passasjerene er i hovedsak norske statsborgere, men også personer fra Tyrkia var om bord.

- Evakueringen av flyet ble satt i gang umiddelbart, sier presseansvarlig Can Da?l?o?lu i Corendon Airlines til Adressa.no.

Flere ble skadd
Flyselskapet bekrefter at noen personer ble skadd under evakueringen.

- Det skal være snakk om mindre alvorlige skader som skjedde da flyet ble evakuert. Noen av disse skadene skal være fallskader, sier Da?l?o?lu.

25 sendt til sykehus
Ifølge operation manager Fatih Fadir i Detur skal totalt 27 personer ha blitt sendt til sykehus for legesjekk.

- Det vi vet foreløpig er at to personer skal ha brekt benet, og i tillegg er 25 andre sendt til sykehus, sier Fadir.

NTB