Norske turister med diaré i buss fra Aten til Oslo

Ble syke i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

100 norske turister som har vært i Hurghada i Egypt, kom seg bare til Aten med fly. Derfra måtte de ta buss på den 3200 kilometer lange reisen videre til Oslo.

Flere av charterturistene pådro seg diaré i Egypt, og de så derfor ingen grunn til å slippe jubelen løs da det var klart at de måtte ta buss fra Aten til Oslo. Uten stopp er reisen beregnet til å ta 37 timer.

Planen var at gruppen skulle hjem fra Egypt torsdag kveld. Blant de askefaste turistene var nyhetsredaktør Frank Roar Byentstuen i Hamar Arbeiderblad. Han sier til sin egen avis at turistene ble tatt godt hånd om av Solia under ekstradagene de måtte være i Hurghada, uten ekstrakostnader.

De norske turistene var ikke de eneste som var askefaste i Egypt. Også svenske turister opplevde det samme. Et fly som skulle fra Hurghada til Arlanda, kom seg bare til Kreta.

Solia var ikke alene om å ha problemer med å få turister hjem til Norge. Star Tour meldte mandag morgen at en åpning i luftrommet tillot 186 Tenerife-turister å fly videre fra Faro i Portugal til Oslo i stedet for å sette seg på bussen, slik planen først var.

Like heldig er ikke andre Star Tour-turister. Ferierende på Lanzarote og Gran Canaria blir sendt med fly til Aten og Italia, og må deretter belage seg på buss videre derfra.

(NTB)