SKUTT MED TO SKUDD: Den tyrkiske dørvakten ble skutt med to skudd. Han kom fra hendelsen med livet i behold. Foto: Thomas Moen
SKUTT MED TO SKUDD: Den tyrkiske dørvakten ble skutt med to skudd. Han kom fra hendelsen med livet i behold. Foto: Thomas MoenVis mer

Norske turister vitne til skyting på åpen gate

Dørvakt skutt med to skudd i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Thomas Moen og kjæresten satt på en fortausrestaurant i Alanya, da ferieidyllen brått ble avbrutt av bråk på en restaurant litt lenger ned i gata ca klokka 16 i dag.

- Vi så tre-fire dørvakter som ble konfrontert av en gjen på sju eller åtte personer. De ble fort høylytte og vi så at det kom noen slag. Plutselig kom det en mann løpende med en pistol. Han avfyrte to skudd mot den ene vakten, forteller Thomas Moen til Dagbladet.no.

Truffet i siden
Et av skuddene traff mannen rett i siden, mens det andre var et streifskudd.

- Jeg tok tak i armen på kjæresten min og løp inn i restaurantbygningen for å komme i sikkerhet. Deretter så vi en person som kom sjanglende og satte seg ned på en stol. Det viste seg å være den skutte, sier han. Etter kort tid var politiet på plass og situasjonen roet seg. Dørvakten skal ha kommet relativt bra fra episoden.

Fra de ansatte på restauranten får Moen høre at skytingen angivelig var hevn på for en hendelse dagen i forveien, der en dørvakt banket opp en gjest. Gjesten var angivelig sønn av et medlem av en tyrkisk mafiagruppering.

- Ikke mafia
Tyrkisk politi avviser imidlertid dette overfor Dagbladet.no.

- Det var en slik skyteepisode på en fortausrestaurant, men det var ikke knyttet til mafia. Dette var to grupper som hadde en konflikt, får Dagbladet opplyst fra politistasjonen i Alanya.

For Moen og kjæresten var det en skremmende opplevelse.

- Vi var litt shaky og litt smånervøse. Adrenalinet banker når det er en person med pistol rett ved deg. Men samtidig var det veldig merkelig og surrealistisk. Fem minutter etter at det hendte måtte jeg tvitre om det, forteller han. Her kan du lese hva Thomas Moen twittret.